7 Haziran 2013 Cuma

Salihlide Hızlı Tren Projesi Hakkında Bilgi Verildi


Salihli Belediye Meclisi'nin Haziran ayı toplantısında İzmir-Ankara hızlı tren hattı projesi gündemdeki yerini aldı.
Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, Salihli'den geçecek olan İzmir-Ankara hızlı tren hattı projesi konusunda meclis üyelerini bilgilendirip, görüşlerini aldı.
Salihli Belediye Meclisi'nin önceki gün yaptığı Haziran ayı toplantısında İzmir-Ankara hızlı tren hattı projesi gündemdeki yerini aldı. Toplantının son bölümünde Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay,T.C.Devlet Demir Yolları (Tcdd) İşletmesi Demiryolu Yapım Dairesi Başkanlığı'nca gerçekleştirilen ve Salihli'den geçek olan İzmir-Ankara hızlı tren hattı güzergah projesi ile ilgili bilgiler vererek, meclis üyelerinin de görüşlerini aldı.
Başkan Okay, şunları dile getirdi: "Bilindiği üzere son aylarda Salihli'den geçecek olan İzmir-Ankara hızlı tren hattı projesi gündemdeki yerini aldı. Salihli'deki herkes, hızlı trenin ya mevcut güzergah üzerinde inşa edilecek tünel aracılığıyla geçmesi ya da güzergahın kentin kuzeyine alınması konusunda hemfikir oldu. Önceki güzergah projelerinde Salihli'nin içinden, mevcut demiryolu hattı üzerinden geçmesi ve şehir içindeki bazı hemzemin geçitlerin kapatılmasını, bazı hemzemin geçitlerin de alt geçitler aracılığıyla sağlanması öngörülen Ankara - İzmir Hızlı Tren hattı projesinde Bölge Milletvekillerimiz inde bilgisi dahilinde yapılan itirazlar üzerine Tcdd İşletmesi Genel Müdürlüğü Demiryolu Yapım Dairesi Başkanlığı tarafından alınan güzergah projesini revize etme kararı ile yeni bir süreç başladı. Bu süreçte projelerin çizim çalışmaları yapılarak yeni güzergah ortaya çıkacak. Tcdd Demiryolu Yapım Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan projenin CD'si gönderildi. Hızlı trenin hattı ya mevcut güzergah üzerinde inşa edilecek ya da güzergah kentin kuzeyine kaydırılacak. Biz hızlı tren hattı projesinin Salihli'den geçmesine karşı değiliz. Hızlı tren mevcut hattan geçerse Salihli ikiye bölünecek. Trafik akışı da olumsuz yönde etkilenecek. Eskişehir, İzmir Karşıyaka ve Buca'da yer altına alınarak sorun çözüme kavuşturulmuş. Bizde buraları örnek göstererek hızlı tren hattı projesinin tüp geçit aracılığı ile yer altına alınmasının uygun olacağını belirttik. Tcdd Yetkilileri, yeni güzergah olarak şehrin kuzeyine kaydırılabileneciğini, yani Yaraşlı durağından hat ayrılacak Kabazlı durağında mevcut hat ile birleştirilecek. Bu konuda yetkililere hazırlanacak olan projede mevcut tesislerin korunmasını önerdik. Kararı TcddDemiryolu Yapım Dairesi Başkanlığı verecek." - MANİSA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder