5 Haziran 2013 Çarşamba

Sakine Öz: Gel Sana Halkın Dertlerinden Bahsedeyim

CHP Manisa Milletvekili ve İmar, Bayındırlık ve Ulaştırma Komisyonu Üyesi Sakine Öz, Türkiye'ye yayılan Gezi Parkı direnişine, memleketi Manisa'nın farklı ilçelerinde alanlarda halkla birlikte destek verdi ve Türkiye genelindeki gelişmeleri yakından takip ederek, halkın taleplerini, hedeflerini ve verdikleri mesajı, ülke gündeminden tümüyle koptuğunu söylediği Başbakan'a bir basın açıklamasıyla duyurdu.
CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Başbakan ve AKP kadrolarının halkın taleplerini anlamak zorunda olduğunu, Başbakan ve onu örnek alan bazı bakanların toplumu kutuplaştıracak demeçlerine acilen son vermesini şu sözlerle istedi:“Sayın Başbakan ve AKP kadroları;Toplumumuzun gündeminden o kadar koptunuz ki, yüzbinlerce insanın neden alanları doldurduğunu, neden bu kadar kızgın olduğunu algılamaktan uzaklaştınız. Mülk, size o kadar tatlı geldi ki, halkı unuttunuz. Birbirinize o kadar sorgusuz sualsiz itaat ettiniz ki, Genel Başkanınızdan öyle bir korktunuz ki, yanlış yaptığında uyarma gereği bile duymadınız; özeleştiriyi sözlüğünüzden sildiniz, ‘ülke kötüye gidiyor’ diye uyaranları dalgaya aldınız, saçma etiketlerinizle tansiyonu yükselttiniz, ‘tabak çanakçı’, ‘çapulcu’ ilan ettiniz. Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e, Türkiye’ye demokrasiyi getiren İsmet İnönü’ye ‘ayyaş’ dediniz, değerlerimize ve birikimlerimize sırt çevirdiniz. Cumhuriyetin temel kurum ve kadrolarını aşağıladınız, anayasanın varlığımızı içeren temel hükümlerini silmeye kalkıştınız, bayramlarını meydanlarda kutlamak isteyen halka gaz ve suyla karşılık verirken, kendinizi statlara ve kuru resmigeçit törenlerine kapattınız. Sizin için varsa yoksa ‘yola devam’ etmekti, yolda ezip geçtiklerinizi hiç mi hiç umursamadınız... ‘Yaptım oldu’, ‘öyle istedim, olacak’ diye buyurdukça, halkın isteklerine sırtınızı çevirdiniz.2 yıl önce Arap Baharı’nı coşkuyla karşılarken övdüğünüz sosyal medya, bu defa size yöneldiğinde twitter’ı ‘bela’ ilan ettiniz. Meydanlara inen halkın internetini bile kesmeye kalkıştınız, basını ve televizyonları dut yemiş bülbüle çevirmek istediniz...
          Ne var ki olmadı olmayacak, bu oyununuz tutmadı, tutmayacak..! Sayın Başbakan; Yıllardır toplumumuzun farklı kesimlerine uyguladığınız baskıcı, ayrımcı, adaleti elinin tersiyle iten, demokrasiyi araç sayan, halkın ortak kullanımındaki alanları ranta kurban eden, halktan alıp zengine veren, fakirden çalıp devlet eliyle şirketlere satan adımlarınızı son aylarda daha çok sıklaştırdınız.Eğitimde küçük çocuklarımızın yaşamıyla oynadınız, dünyada görülmemiş biçimde, genç kızları eve mahkûm ettiniz. Gençlerin gelecek beklentilerini çürüttünüz, konuşmak isteyenin ağzını kapattınız, yüzlerce öğrenciyi yoktan yere hapse attınız... Toplumun tercihlerini içi boş sözlerinizle hiçe saydınız; alkol yasanızı tam bir vurdumduymazlıkla tektip bir toplum uğruna Meclis’ten geçirdiniz, sokaklarda insanımızı patlama noktasına getirdiniz. Birinizin ‘ak’ dediğine diğeriniz ‘kara’ dedi. Taksim’e ne yapılacağına kimse doğru dürüst yanıt veremedi. Belediye Başkanı ‘Gezi Parkı’na AVM dikilmeyecek’ derken onu yalanladınız... Kadir Topbaş ‘Halkı süreçten dışlayamayız, daha fazla bilgilendirme yapmalıydık. Hatalıyız’ dedi, siz halkı hiçe saymaya devam ettiniz. Bülent Arınç, Gezi Parkı’nda yürütmeyi durduran yargı kararını kendince ‘yerinde’ gördü, siz kalkıp Kasımpaşalı üslubunuzla yargıya işini öğretmeye kalktınız, karara karşı durdunuz. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül dahi, ‘halkın verdiği mesaj alınmıştır’ derken, siz hâlâ gerilimi tırmandırmayı sürdürdünüz. Emeğe, kamu malına düşman kesildiniz, sata sata bitiremediniz.  ‘Ülke büyüyor’ diye sevinç naraları atarken, bu refahı evlerden esirgediniz. Kimileri büyüdükçe büyürken, mahallelerde birileri birdenbire zenginleşirken, eski komşuları birbirine düşürdünüz” dedi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder