8 Haziran 2013 Cumartesi

Manisada Alparslan Türkeş Kavşağı Yükseliyor


Manisa Belediyesi'nin Sanayi ve Adliye Bölgesindeki trafiği rahatlatmak amacıyla temelini attığı ve merhum Alparslan Türkeş'in adının verildiği Köprülü kavşakta çalışmalar hızla ilerliyor.
Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Alparslan Türkeş Köprülü Kavşağı'ndaki çalışmaları Belediye Başkan Yardımcıları Mimar Azmi Açıkdil, Tamer Çipiloğlu, Cem Çöllü ve Hasan Eryılmaz ile birlikte inceledi. Yüklenici firma yetkililerinden çalışmaların geldiği nokta hakkında bilgi alan Başkan Ergün, dev takın kaplaması çalışmalarını da inceledi. Temmuz ayı sonunda çalışmaların tamamlanacağını tahmin ettiklerini belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Mevcut takın kurulması kapsamında iskelenin kurulması ve özel takla ilgili kaplama sistemi projelerinin ve aydınlatma sistemiyle ilgili detaylar üzerinde ilgili firma bu konuda profesyonel bir ekiple çalışıyor. Tahmin ediyorum Temmuz ayı sonu itibariyle hem takın kurulması, hem asfaltlama tamamlanmış olacak" dedi.
AĞUSTOS AYINDA KULLANIMA AÇILIR
Çalışmaların ihale süreci içerisinde devam ettiğini hatırlatan Başkan Ergün, BozköyDeresi köprüsünde tespit ettikleri bir durum üzerine süre uzatımına gittiklerini hatırlattı. Ergün, konu ile ilgili şunları söyledi: "Tabi bizim burada bir süre uzatımımız söz konusu. Bozköy Deresi üzerinden geçen eski köprünün şuandaki gidiş-geliş güzergahındaki yollarla çakışması gibi sorunlar vardı. Bu neye sebebiyet verecekti? Allah korusun yarın bu köprü yapılmamış olsaydı, ölümlü bir kazaya sebebiyet verebilirdi. Yani üç şeritle gelip, bir anda bir buçuk şerite düşmesi epey bir sıkıntı yaratacaktı. Uncubozköy Kavşağı ile bu kavşak bağlantısı arasında kalan BozköyDeresi köprüsü üzerinde inşaat devam ediyor. Nasipse bunlar da asfaltlamasıyla beraber Temmuz sonunda buranın bitimini hedefliyoruz. Ağustos başı itibariyle de herhalde burası vatandaşımızın hizmetine açılacak noktaya gelir bir mani olmadığı takdirde. Ama gördüğünüz gibi, gerçekten Manisa'ya yakışır dört dörtlük bir proje. Tabi bu hem Adliye binasının, hem Çevre Müdürlüğü'nün, hem CBÜ Hastanesi'nin, üniversitenin, dekanlığın ve Küçük Sanayi'ye girişin, çıkışın olduğu çok ana bir merkez. Yıllardır kanayan yara haline gelen, problemli olan kavşağı inşallah bu şekilde çözme noktasında hayata geçirmiş olacağız. Biz de yerinde tetkikini yapmaya geldik. Çalışan bütün herkese teşekkür ediyorum." - MANİSA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder