8 Haziran 2013 Cumartesi

Gezi Parkı Eylemine Katılan Öğrencilere Ceza

Eğitim-Sen Soma Temsilcisi Zeyyat Usalp, ilçede Taksim Gezi Parkı protestolarına destek için yapılan gösterilere katılan öğrenciler hakkında disiplin soruşturması başlatıldığını iddia etti.
Eğitim-Sen Soma Temsilcisi Zeyyat Usalp, ilçede Taksim Gezi Parkı protestolarına destek için yapılan gösterilere katılan öğrenciler hakkında disiplin soruşturması başlatıldığını iddia etti. Zeyyat Usalp, bir lisenin idarecileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.
            Usalp, son günlerde ülke gündemini meşgul eden halkın demokratik tepkisini koyduğu gösterilere her kesimden olduğu gibi lise öğrencilerinden de katılım olduğunu belirterek, “Gösteriler akşam saat 19.00 civarında yapılmaktadır. Gösterilerin akşam saatlerinde olması ve eğitim öğretimi aksatmamasına rağmen gösterilere katılan öğrenciler hakkında okul idaresi tarafından baskı ve tehditle disiplin soruşturması başlatılmış ve öğrenciler sınıf tekrarı ve uzaklaştırma ile tehdit edilmektedir. Cebir veya tehdit kullanarak bir kimseyi dini, siyasi, felsefi inanç, düşünce ve kanaatlerini açıklamaya veya değiştirmeye zorlamak ya da bunları açıklamaktan, yaymaktan men etmek suçtur. Sorumlulardan davacı ve şikayetçiyim” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder